30 Kasım 2015 Pazartesi

Out My Window - Gail Albert Halaban

Gail Albert Halaban'ın New York ve Paris'te gerçekleşen; sonrasında sergiye ve kitaba dönüştürülen projesi 'Out My Window', İstanbul ayağında bir kez daha komşu olmalarına rağmen daha önce hiç tanışmamış insanları bir araya getiriyor.


 
Çağdaş sanat fotoğrafçısı Gail Albert Halaban'ın büyük ses getiren projesi 20 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında İstanbul'74'te sergileniyor. Projenin fotoğraf çekimleri ise İstanbul'74 tarafından Eylül ayında gerçekleşti.
 

 
 Halaban, projesinde metropollerin en büyük sorunlarından biri olan yabancılaşmaya gönderme yapıyor. Fiziksel olarak birbirlerine çok yakın mekanlarda yaşıyor veya çalışıyor olmalarına rağmen bireylerin komşularıyla olan kopuk ilişkilerini gündeme getirirken, bir nevi şehirli insanın yalnızlığını resmediyor.



Sanatçı, projeye dahil olan katılımcılardan karşı komşularının yerine geçmelerini isteyerek; birbirleriyle ve yaşadıkları yerle olan ilişkilerini dönüştürmeye davet ediyor.
 

                                    
İlk bakışta fotoğraflar davetsizce girilmiş bir alanı yansıtıyor gibi görünse de; aslında fotoğraflananlar sanatçı ile işbirliğine giriyor ve hayat içinde oynadıkları role uygun olarak poz veriyorlar. Tüm fotoğrafların özel bir ışık tasarımıyla hazırlandığı projede, tamamıyla şehre özgü ve ortak bir deneyim yaşanıyor. Bu deneyim, aslında bireyin komşusu ile ne kadar farklı görülse de derinlerde bir yerde aynı olma haline işaret ediyor.
 
 
 
 
 
"Her zaman aynı pencerelerden bakan bir şehir dolusu yabancıyız. Komşularımızla arkadaş olduğumuzu zannediyoruz ama çoğunlukla hiç tanışmıyoruz bile.'Out My Window' projesi, bu pencereler arasına bir köprü kuruyor ve bu yabancıların hayatlarını birleştiriyor." Gail Albert Halaban


İstanbul'74
Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Cad. No.9 Kat.2 Neşe Apt. Beyoğlu - İstanbul
0212 244 29 94

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder