9 Kasım 2015 Pazartesi

Notlar - 1

Hepimizin hayatında zamanında üzerinde çok düşündüğümüz, zihnimizi yoran ve bizi yıpratan durumlar olmuştur. Kişilerle veya olaylarla başa çıkabilmek için verilen bu mücadelenin ne kadar büyük bir zamana yayıldığını, zihnimizi ne denli meşgul ettiğini bu süre zarfında anlamayız. Geç olmadan hem kendimizi bu durumdan kurtarmanın; iç huzura kavuşmanın, hem de bu kişi veya olaylara karşı dik durabildiğimizi göstermenin tek bir yolu vardır: affetmek.

Bırakın bugün milat olsun. Bugüne dek sizi üzen, öfkelendiren, huzurunuzu kaçıran ve hayatınızın normal işleyişini bozan bu hissiyatı geride bırakmak için ilk adımı atın.

Kişi odaklı durumlarda buna sebep olan insanlara karşı genelde iki tür tavır sergileriz. Bazen hayatımızdan sessizce silmek ister, bazense onu incitmek için çeşitli yollar arar dururuz. Ne kadar itiraf edemesek de içimizde bir intikam duygusu oluşur fark etmeden. Benim bu gibi durumlarda en büyük motivasyonum, "Karma" dır. Bu kavram hepimizin bildiği "Ne ekersen onu biçersin." felsefesidir aslında. Gerçekten ilahi adaletin bu yönde işlediğinden hiç şüphem yok. Er ya da geç yaptığımız her iyiliğin ve kötülüğün karşılığını alacağımıza inanırım. Eğer siz de benim gibi kin kavramını hayatınızdan uzak tutarsanız bu nötrleşme hissini eminim daha kısa zamanda tecrübe edeceksiniz.

Bir diğer durum ise olay odaklı olanlardır. Yaşadığımız talihsiz bir olayın, bu bizden kaynaklı olsun veya olmasın, bize bir şey kattığını unutmayalım. Çünkü gerçekten bugünkü "biz" olmamızı sağlayan, geçmiş tecrübelerimizdir. Bunu ister imtihan, ister ders olarak alın. İlerde geçmişe dönüp baktığınızda ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Bu yüzden içinize dönün, kendinizle hesaplaşın. Bu can sıkıcı tecrübelerin sizden neler götürdüğünü değil, size neler kattığını düşünün. Önce affetmenin inanılmaz hafifliğini hissedin: Kendinizi, insanları, olayları...

Ve şunu hatırlayın: Ne kadar endişe edersek edelim geleceği değiştiremediğimiz gibi, ne kadar suçluluk/pişmanlık duyarsak duyalım geçmişi değiştiremeyiz.

Sevgiler.

                            
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder