28 Ocak 2015 Çarşamba

Petra Kiosk

Yunanca "taş" anlamına gelen Petra'dan adını alan Petra Roasting Co. iki kardeş tarafından "her yerde güzel kahve içilmeli" düşüncesiyle kurulmuş ve bence bunda çok da başarılı olmuşlar. Gayrettepe Selenium Residence alt katındaki ana şubesinin yanı sıra şimdilerde Kanyon giriş katta "Petra Kiosk" standıyla bizlerle.

Ben ilk olarak Petra'yı Karaköy'deki etkinliklerde duymuş fakat deneme fırsatı bulamamıştım. Geçtiğimiz günlerde ise Kanyon'da tatma fırsatım oldu ve birkaç kare fotoğrafını çekebildim.
 
 
Özellikle büyük bir çalışan kitlesine sahip Levent'te böyle bir mobil kahve standı açmak oldukça mantıklı bir fikir olmuş.
 
  
Fiyatlar kış süresince yukarıda görüldüğü gibi.
En sık tercih edilenler olarak;
Single espresso 6 TL
Double espresso 7 TL
Cortado 7 TL
Cappuccino 8 TL
Latte 9 TL
Yani ortalama 7 TL gibi bir fiyata gerçekten "iyi kahve" içmek mümkün :)
 
 
Ben tercihimi her zaman olduğu gibi yumuşak kahve dendiğinde akla ilk gelen Latte'den yana kullandım.
 
 
Dikkatimi çeken bir diğer özellik ise kahve yapımında kullandıkları günlük Lera Fresca süt oldu. Eminim kahvelerinin bu denli lezzetli olmasında onun da bir payı vardır.
 
 
Atıştırmalıklar menüsünde ise denemeye fırsat bulamadığım Gram'ın ürünleri bulunuyor. Bir dahaki sefere ilk işim kahvemin yanında özellikle o çikolatalı kurabiyeleri denemek olacak!
 
 
Dilerseniz bu birbirinden çeşitli, üzerlerinde çekirdek cinsi ve kendilerine özel mühürleri bulunan kavrulmuş kahvelerden de satın alabilirsiniz.
 
Henüz oturma yeri olmamasına rağmen alışverişiniz süresince sizlere keyifle eşlik edebilecek ve şehirde gerçekten de fark yaratacağa benzeyen bu kahveyi bir an önce denemelisiniz!:)
 

25 Ocak 2015 Pazar

Gül Çayı

Mutlu pazarlar! Bugün sizlere bir süredir denemek istediğim bir çay çeşidinden bahsetmek istiyorum. Sanıyorum kış aylarında kahve, çay, sahlep gibi sıcak içecekler hepimizin vazgeçilmezidir. Ben soğuk havalarda bunlara alternatif olarak bitki çaylarını da denemeyi seviyorum. Son olarak bir süredir almayı ertelediğim "gül goncası" paketini ise nihayet geçtiğimiz haftasonu alabildim. Hafif bir soğuk algınlığı da geçirince bu güzel çayı derhal denememek olmazdı.

Hazırlanışı oldukça kolay olan bu çay gerek kokusu gerekse görselliği ile bir çok çeşit arasından dikkat çekiyor.

Malzemeler:
  • 1 fincan kaynar su
  • 1 tutam gül goncası

 
Yapılışı:

Kaynattığınız suyu fincana döküp, içine attığınız bir tutam gülü rengi sarı oluncaya dek -yaklaşık 10 dakika kadar- bekletin ve süzün. Aynı işlemi daha pratik şekilde yapmak için french press de kullanabilirsiniz.

Demlediğiniz çayın kalan kısmını da cildinize nemlendirmesi ve tazeleştirmesi amacıyla tonik olarak sürebilirsiniz.


Faydalarına gelince;

• Cilde tazelik verir ayrıca canlandırır.
• Yaşlılığa karşı vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.
• Ferahlatıcı özelliğiyle ateş düşürücü etkisi vardır.
•Vücudu rahatlatır ve sakinleştirir.
• Stresi ve vücudun gerginliğini alır.
• İnsan vücudunun sağlıklı hareket etmesine yardımcı olur.
• Terlemeyi önler.
• Ciltteki yaralanmalarda iyileştirici özelliği vardır.
• Yaşlanma etkilerini geciktirici özelliğiyle sahiptir.
• Gül yaprakları ile yapılan banyo sonunda cildiniz yumuşak bir görünüm kazanır.
• Bulantıyı keser, öksürüğü dindirir.
• Boğaz, ağız iltihaplarına, sindirim sistemi iltihaplarına, eklem iltihaplarına  karşı etkilidir.
• Gül yapraklarından göze, göz banyosu yaptırılırsa göz kanlanmasını ve göz nezlesini giderir.

Ben hazır paketlenmiş olarak Bio Store by Ayhan Ercan-Şaşkınbakkal'dan aldım fakat Mısır Çarşısı ve daha bir çok aktarda da bulunuyormuş.

Şimdiden afiyet olsun!:)

10 Ocak 2015 Cumartesi

Mae Zae Lifestore - Karaköy

Oldukça soğuk ve bir o kadar yorucu bir haftanın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Final haftasındaki kaçamaklarım arasına dün bir de atmosferinden büyük keyif aldığım, Mae Zae'yi sıkıştırdım. Mae Zae Sümer dilinde ben-sen demek oluyormuş. Buraya ikinci uğrayışımdı ve bu sefer sizler için fotoğraf çekme fırsatı da buldum.

Bu güzel mağazaya girerken öncelikle kapı sesini duyan o muhteşem köpek Alfie neşeli halleriyle bizleri karşılıyor. Kimseyi en ufak şekilde rahatsız etmiyor emin olabilirsiniz. Tek yapmak istediği biraz oyun oynamak. :)




 
Mekana gelince; öyle güzel bir enerjisi var ki, içeri girer girmez o ilham veren havasını hissedeceksiniz. Şöminede yanan odunların görüntüsü karşısında gözlerinizi o müthiş keyifli köşeden almak biraz zor olsa da ürünlerini incelemek için mutlaka bir tur atmalısınız.




İçerisindeki harika takı tasarımlarıyla çok başarılı bulduğum Der-Liebling ve Yuka Studio'ya ait parçalar, Marvis diş macunları, Defna Samman tasarımı seramik objeler, Brand Who giysileri, Triwa güneş gözlükleri ve saatleri ilk göze çarpanlardan oluyor.

 





                              Bir diğer detay ise mağazadaki birbirinden özel vintage eşyalar da satılık!




 

Her bir köşesini eminim sizler de benim gibi keyifle inceleyeceksiniz. Tabii bu arada küçük bir kahve molası vermeyi de unutmayın derim. Benim bu sefer vaktim kısıtlıydı ne yazık ki. O zaman bir sonraki ziyaret için de bahanem bu olsun!

Adres: Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi,Hoca Tahsin Sokak No.16/A, Karaköy
Telefon: (0212) 288 77 68


6 Ocak 2015 Salı

Ruby Kisses - Pot O'miracle

2015'in ilk postundan herkese merhabalar! Dışarıda kar yağıyor ve bu harika manzaranın keyfini çıkarmak için sevdiğimiz bir filmi izleyip, kahvemizi içmek iyi bir fikir olabilir. Tabii final haftası olan büyük bir kısmımız için bu çok da mümkün olmuyor.

Ben de bu fazlasıyla soğuk günler için sizlere kış aylarında vazgeçilmezim olan, yazın sonlarında keşfettiğim bir dudak balmından bahsedeceğim.
İsmi Ruby Kisses-pot o'miracle lip revitalizer

İçerdiği nane yağı sebebiyle yoğun mentol kokusu ve dudaklara sürüldüğü andan itibaren verdiği ferahlık hissi ürünü sevmemdeki başlıca sebeplerden.

Bir önceki yıl kullandığım ve henüz elimde bitmemiş Burt's Bees adında bir dudak balmı daha var ve
her ne kadar onu severek kullanmış olsam da pot o'miracle bu güne dek kullandığım tüm dudak balmlarından çok daha etkili olup hepsini unutturdu. Ben genellikle soğuk havalarda dışarı çıkmadan ve yatmadan önce sürüyorum. Etkisi sürüldüğü andan itibaren başlayıp uzunca bir süre devam ediyor ki sabah uyandığımda dudaklarımın hala nemli olduğunu hissedebiliyorum.
Ürün aynı zamanda uçuk gibi yaraları iyileştirme ve ciltteki kurulukları giderme amaçlı da kullanılabiliyor.

Benim gibi soğuk havalarda çabuk çatlayan dudaklardan şikayetçiyseniz ve mentol kokusundan hoşlanıyorsanız bu ürün mutlaka beğeninizi kazanacaktır.

Sürümü ile ilgili küçük bir tavsiye olarak; merhem yapısında olduğu için en etkili sürüm şekli ellerimizle ısıtıp dairesel hareketlerle dudağa uygulamak olacaktır. Tabii dışarıdayken ellerimiz her daim temiz olamayabileceğinden evde uygulayıp çıkmak daha sağlıklı olabilir.

Ürüne Watsons mağazalarından 16-17 TL gibi bir fiyata sahip olabilirsiniz.