28 Haziran 2014 Cumartesi

What's in My Bag ?

Biz kızlar için çantalarında taşıdıkları materyaller şüphesiz oldukça önemlidir. İhtiyacımız olabileceğini düşündüğümüz her şeyi çantamıza atabiliyoruz. Doğrusu bu biraz işi zorlaştırıyor ve aradığımızı bulamıyoruz. Ben de çantamı düzenlemeye karar verdiğim bir gün bu postu hazırlamayı düşündüm. Hepimizin ihtiyaç duyduğu ürünler elbette değişiyor. Benim ise çoğu zaman yanımda bulundurduğum belli başlı ürünlere gelirsek;
 

Cüzdan: DKNY
Sniff peçete: Gratis
Islak mendil: H&M
Parfüm: Elie Saab Le Parfum
Mint şeker: Starbucks
Anahtarlık: İngiltere'den
Bal özlü nemlendirici: The Body Shop
Makyaj çantası: Sephora
Ajanda: Kanyon D&R
Kolonya: Rebul mandarine
Hindistan cevizli el temizleme jeli: The Body Shop

Makyaj çantalarımız hepimiz için olmazsa olmaz bir parça. Her birimiz farklı ürünleri vazgeçilmezlerimiz yapmışızdır. Ben yeni ürünleri de denemeyi oldukça sevenlerdenim. Şu sıralar kullandığım ürünler ise şöyle:


Fondöten'i ten rengimi -kış aylarında-biraz koyulaştırmak adına kullanıyorum. Bu nedenle çok hafif ve doğal bir görüntü veren Shiseido Perfect Refining Foundation SPF15'ten çok memnunum.

Dudak koruyucular dışında -özel günler hariç- pek fazla ruj kullanmasam da natürel rengi ve dudakta hafifliğini hissettiren Clarins Instant Light 01 uzun zamandır en severek kullandığım rujum.

Son favorilerimden Dior Serum de Rouge 355 de natürel rengi ve hacim veren, yoğunlaştırılmış formülüyle oldukça başarılı.

Yine Clarins'e ait 03 Soft Blonde kaş kalemi/fırçası özellikle fırçasıyla kullanışlı bir ürünken, Loreal Paris Volume Million Lashes Excess ve The Balm eyeliner da göz makyajımın tamamlayıcılarından.

Far çok nadiren kullandığım bir ürün olsa da Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio, 3 tonuyla da her zaman ihtiyaç duyulabileceklerden.

Göz kaleminde sabit olarak kullandığım belirli bir marka olmamakla birlikte Innova ve Max Factor son dönemlerde kullandığım markalardan.

Çok seyrek ihtiyaç duysam da Innova 02 numaralı aydınlatıcı özel durumlarda işe yarayabiliyor.

Pudra ve allığa gelince; The Balm Bahama Mama bronzlaştırıcı pudrası ve Clinique Fresh Bloom 01 Peony yeni kullanmaya başladığım çok başarılı natürel tonlarda bir allık. Siz de benim gibi buğday tenliyseniz ve bronz bir cilt görüntüsünü seviyorsanız bu ürünler ihtiyaçlarınıza yanıt verecektir. Tabii uzun zaman kullandığım Guerlain Terracota da bronzlaştırıcı pudralar arasında en başarılı olanlardan, rahatlıkla tavsiye edebilirim.


 
 
 

2 Haziran 2014 Pazartesi

Toni&Guy - Shampoo and Conditioner

Merhabalar! Kısa bir aradan sonra yepyeni bir postla haftaya başlıyorum. Malum final haftasının yaklaşması ve ders temposunun artması benim yeterince gerilmeme yetti tabii ki. Sanıyorum önümüzdeki bir-iki hafta da bu yoğunluk en üst seviyede olacağa benziyor.

Şimdi ise biraz olsun bu stres dolu ruh halinden uzaklaşmak için sizlere çok memnun kalarak kullandığım bir saç bakım ürününden bahsedeceğim.

Toni&Guy hepimizin de bildiği gibi saç bakımında çok başarılı bir marka. Ürünlerini kullanmaya ilk olarak saç bakım kremiyle başladım ve denemek için mini boy bir conditioner aldım. Benim seçtiğim yıpranmış saçlar için olandı. Boya yaptırmıyorum fakat saçlarımda oluşan kırıklar sebebiyle bunu denemek istedim çünkü çok daha yoğun nemlendiriyor.


Bu üründen gerçekten inanılmaz memnun kaldım hem hoş bir kokuya sahip hem de saçlarınızdaki karışıklığı sürdüğünüz anda açıyor. Açıkçası tatil dönemleri dışında mutlaka saç kremi kullanan biri değildim fakat kullandıklarım arasında en başarılısının bu olduğunu söyleyebilirim. Artık hemen hemen her yıkamada kullanıyorum.

Bu üründen memnun kalınca haliyle büyük boy bir "nourishing conditioner for damaged hair" almaya karar verdim fakat ürünün şampuanıyla birlikte kullanılınca daha iyi bir sonuç verdiğini öğrendikten sonra aynı özellikleri barından şampuanından da kullanmaya başladım. Çok fazla saç kremi kullanımından yana değilseniz, yalnızca şampuanı da işinizi görecektir çünkü şampuandan sonra krem bir bakıma tamamlayıcı özellik taşıyor. Saçları matlıktan kurtarıp parlaklık sağlarken aynı zamanda yumuşacık yapıyor. İşlevleri birbirine benzeyen bu iki üründen şampuanı saçı güzel temizliyor fakat kolay yağlanabilen saçlar için biraz tereddütlü öneriyorum; önce bir kez deneyip karar vermekte fayda var.

Sizler de bu gibi bir ürüne ihtiyaç duyuyorsanız bu ürün beklentilerinize büyük ölçüde yanıt verecektir. Ben memnun kaldım, umuyorum bu önerimin size de yardımı dokunur.

P.S : Denemeye seyahatler için de çok uygun olan mini boy saç kremini alarak başlayabilirsiniz. :)

 
İyi haftalar!