8 Aralık 2014 Pazartesi

Vakkorama x Nutella

Bu yıl Türkiye'nin en genç moda markalarından Vakkorama hepimizin guilty pleasure olarak adlandırdığı Nutella ile işbirliği yaptı!



Bu ayrıcalıklı Nutella tasarımları Aralık ayı süresince tüm Vakkorama mağazalarında sizleri bekliyor. Sevdiklerinize güzel bir hediye alternatifi olabileceği gibi, kendinizi yeni yıla hazırlamak için de harika bir motivasyon kaynağı olacağa benziyor.

28 Ekim 2014 Salı

Style Zoom 3 - Leighton Meester

Uzun bir aradan sonra kafamda bir çok post konusu birikmişken ilk olarak bir süredir ara verdiğim stil incelemesi bölümüyle başlayalım istedim.Beni tanıyanların büyük bir kısmı çok sıkı bir Gossip Girl fanı olduğumu bilir.Başroldeki oyuncaların her birine ayrı hayranlığım olsa da Leighton Meester,namı değer Blair Waldorf benim için apayrı bir idol.

Bu nedenle stil incelemesindeki yoğunluk biraz onun üzerinde olabilir :)

Onu tanımayanlarınız için kısaca bahsetmek gerekirse;kendisi 1986-Teksas doğumlu bir oyuncu.11 yaşında New York'a geldiğinden beri birçok dizi,kampanya çekimi ve filmlerde boy gösteren Meester  kariyerinin zirvesini Gossip Girl ile yakalamış.

Kendisi şimdilerde günlük stili ve kırmızı halıdaki tercihleriyle takip edilen bir stil ikonu haline geldi.Ünlü tasarımcıların iddialı elbiselerini başarıyla taşımasının yanı sıra reklam kampanyalarında, magazin dergilerinin kapaklarında,oldukça aranılan bir yüz.Başlarda moda adına çok dikkat çeken bir stili olmasa da kendisi artık dünya çapında açılışlarda, moda haftalarında ve defilelerde kendi gibi ünlü kadınlarla birlikte ön sıralarda boy gösteriyor.

Ayrıca Blair rolünün ihtişamlı hayatı ve harika moda zevkinden ilham almışa benziyor ki saç ve giyim tarzında gözle görülür şekilde bir fark yaratmış.




Leighton Meester'ı bir çoğumuz asıl olarak Blair Waldorf olarak tanıdık.Rol icabıyla da olsa dizideki birbirindan ilgi çekici kıyafetleriyle gözleri üzerine çekti.





                     Dizi süresince giydiği kıyafetlerde 'mix and match' edilmiş sıradışı bir tarzı vardı.






 
Doğal yaşantısında ise kendisi oldukça salaş ve rahat giyiniyor.
 



 
Fakat kıyafet seçimlerinde ve saç stilinde zaman içinde gözle görülen bir iyileşme söz konusu.
 




  

          





Chuck ve Blair her daim favori çiftim olsa da Leighton Meester ve Adam Brody -The O.C'yi sevmek için mükemmel bir sebepti-son zamanların en tatlı çifti olabilir!
 


 
E.


21 Ağustos 2014 Perşembe

Yves Rocher - Pink Grapefruit Vitamin Face Mist

Haftanın sonuna yaklaştığımız bol güneşli bir sabahtan herkese merhaba!
Bu postumda sizlere özellikle yaz ayları için kullanmaktan zevk alabileceğiniz bir üründen bahsedeceğim. Yves Rocher Pink Grapefruit Vitamin Face Mist. Adından da anlaşıldığı gibi ürün greyfurt özlü ve dolayısıyla oldukça hoş bir kokuya sahip. Alkol, paraben ve mineral yağlar içermiyor. Ürün içerdiği pembe greyfurt özü ile cildi doğal nemine kavuşturuyor. Kokusu için kalıcı diyemem fakat kuru ciltler için nemlendirme görevine kesinlikle yardımcı oluyor. Makyaj bazı olarak da bilinen bu spreyin makyajı sabitlemede etkili olduğu söylense de henüz bunu deneme şansım olmadı. Tabii makyaj sonrası da makyajı dağıtmadan sürülebilme özelliğine sahip. 50 ml.lik şişesiyle özellikle bu bunaltıcı yaz günlerinde cildimizi ferahlatmak ve kurumasına engel olmak için çantaya atılacaklar arasında.




Evet belki olmazsa olmaz bir ürün değil zaten çok büyük vaatleri de yok ama benim gibi hoş kokulu ve içeriği bu şekilde zararsız spreyleri denemekten hoşlanıyorsanız bence şans vermeye değer!

29 Temmuz 2014 Salı

Treat Your Skin!

Yaz aylarına girmemizle birlikte gelen tatil planlarımız ve hazırlıklarımız derken tatile götürülecekler listesinde unutmamamız ve özellikle bu süre boyunca mutlaka kullanmamız gereken -aksi halde hızlı soyulmayla karşı karşıya kalıyoruz- nemlendirici kremler hakkında birkaç önerim var.

Faktörlü güneş kremleri ve yağlarla kontrollü bir şekilde bronzlaşırken sonrasında after-sun kremler veya cilt tipimize uygun herhangi bir nemlendirici kullanmayı unutmamak gerekiyor.

Elbette bunların her biri kış aylarında kullanılsa da yaz süresince tatilde veya değilken sıcak hava ve güneş ışığına maruz kalan tenimiz fazlasıyla kuruyor.


Yaseminli kozmetik ürünlerini çok sevdiğimden dolayı bu yazki vücut nemlendiricim geçen yıl kullandığımın bir diğer çeşidi olan Victoria's Secret - Midnight Exotics,

El bakımında yaz-kış kullandığım yoğun parafin özelliğiyle Victoria's Secret - Smooth Paraffin,

Ve bir süredir memnun kalarak kullandığım The Body Shop-Moisture Cream ciltte rahatsız edici bir yoğunluk bırakmayan hafif yapısıyla tercih ettiğim ürünler oldu.

-Vücut ve el için aynı ürünleri kullanabilsek de yüz için mutlaka farklı bir nemlendirici edinmekte fayda var.

Hepinize iyi tatiller! :)

28 Haziran 2014 Cumartesi

What's in My Bag ?

Biz kızlar için çantalarında taşıdıkları materyaller şüphesiz oldukça önemlidir. İhtiyacımız olabileceğini düşündüğümüz her şeyi çantamıza atabiliyoruz. Doğrusu bu biraz işi zorlaştırıyor ve aradığımızı bulamıyoruz. Ben de çantamı düzenlemeye karar verdiğim bir gün bu postu hazırlamayı düşündüm. Hepimizin ihtiyaç duyduğu ürünler elbette değişiyor. Benim ise çoğu zaman yanımda bulundurduğum belli başlı ürünlere gelirsek;
 

Cüzdan: DKNY
Sniff peçete: Gratis
Islak mendil: H&M
Parfüm: Elie Saab Le Parfum
Mint şeker: Starbucks
Anahtarlık: İngiltere'den
Bal özlü nemlendirici: The Body Shop
Makyaj çantası: Sephora
Ajanda: Kanyon D&R
Kolonya: Rebul mandarine
Hindistan cevizli el temizleme jeli: The Body Shop

Makyaj çantalarımız hepimiz için olmazsa olmaz bir parça. Her birimiz farklı ürünleri vazgeçilmezlerimiz yapmışızdır. Ben yeni ürünleri de denemeyi oldukça sevenlerdenim. Şu sıralar kullandığım ürünler ise şöyle:


Fondöten'i ten rengimi -kış aylarında-biraz koyulaştırmak adına kullanıyorum. Bu nedenle çok hafif ve doğal bir görüntü veren Shiseido Perfect Refining Foundation SPF15'ten çok memnunum.

Dudak koruyucular dışında -özel günler hariç- pek fazla ruj kullanmasam da natürel rengi ve dudakta hafifliğini hissettiren Clarins Instant Light 01 uzun zamandır en severek kullandığım rujum.

Son favorilerimden Dior Serum de Rouge 355 de natürel rengi ve hacim veren, yoğunlaştırılmış formülüyle oldukça başarılı.

Yine Clarins'e ait 03 Soft Blonde kaş kalemi/fırçası özellikle fırçasıyla kullanışlı bir ürünken, Loreal Paris Volume Million Lashes Excess ve The Balm eyeliner da göz makyajımın tamamlayıcılarından.

Far çok nadiren kullandığım bir ürün olsa da Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio, 3 tonuyla da her zaman ihtiyaç duyulabileceklerden.

Göz kaleminde sabit olarak kullandığım belirli bir marka olmamakla birlikte Innova ve Max Factor son dönemlerde kullandığım markalardan.

Çok seyrek ihtiyaç duysam da Innova 02 numaralı aydınlatıcı özel durumlarda işe yarayabiliyor.

Pudra ve allığa gelince; The Balm Bahama Mama bronzlaştırıcı pudrası ve Clinique Fresh Bloom 01 Peony yeni kullanmaya başladığım çok başarılı natürel tonlarda bir allık. Siz de benim gibi buğday tenliyseniz ve bronz bir cilt görüntüsünü seviyorsanız bu ürünler ihtiyaçlarınıza yanıt verecektir. Tabii uzun zaman kullandığım Guerlain Terracota da bronzlaştırıcı pudralar arasında en başarılı olanlardan, rahatlıkla tavsiye edebilirim.


 
 
 

2 Haziran 2014 Pazartesi

Toni&Guy - Shampoo and Conditioner

Merhabalar! Kısa bir aradan sonra yepyeni bir postla haftaya başlıyorum. Malum final haftasının yaklaşması ve ders temposunun artması benim yeterince gerilmeme yetti tabii ki. Sanıyorum önümüzdeki bir-iki hafta da bu yoğunluk en üst seviyede olacağa benziyor.

Şimdi ise biraz olsun bu stres dolu ruh halinden uzaklaşmak için sizlere çok memnun kalarak kullandığım bir saç bakım ürününden bahsedeceğim.

Toni&Guy hepimizin de bildiği gibi saç bakımında çok başarılı bir marka. Ürünlerini kullanmaya ilk olarak saç bakım kremiyle başladım ve denemek için mini boy bir conditioner aldım. Benim seçtiğim yıpranmış saçlar için olandı. Boya yaptırmıyorum fakat saçlarımda oluşan kırıklar sebebiyle bunu denemek istedim çünkü çok daha yoğun nemlendiriyor.


Bu üründen gerçekten inanılmaz memnun kaldım hem hoş bir kokuya sahip hem de saçlarınızdaki karışıklığı sürdüğünüz anda açıyor. Açıkçası tatil dönemleri dışında mutlaka saç kremi kullanan biri değildim fakat kullandıklarım arasında en başarılısının bu olduğunu söyleyebilirim. Artık hemen hemen her yıkamada kullanıyorum.

Bu üründen memnun kalınca haliyle büyük boy bir "nourishing conditioner for damaged hair" almaya karar verdim fakat ürünün şampuanıyla birlikte kullanılınca daha iyi bir sonuç verdiğini öğrendikten sonra aynı özellikleri barından şampuanından da kullanmaya başladım. Çok fazla saç kremi kullanımından yana değilseniz, yalnızca şampuanı da işinizi görecektir çünkü şampuandan sonra krem bir bakıma tamamlayıcı özellik taşıyor. Saçları matlıktan kurtarıp parlaklık sağlarken aynı zamanda yumuşacık yapıyor. İşlevleri birbirine benzeyen bu iki üründen şampuanı saçı güzel temizliyor fakat kolay yağlanabilen saçlar için biraz tereddütlü öneriyorum; önce bir kez deneyip karar vermekte fayda var.

Sizler de bu gibi bir ürüne ihtiyaç duyuyorsanız bu ürün beklentilerinize büyük ölçüde yanıt verecektir. Ben memnun kaldım, umuyorum bu önerimin size de yardımı dokunur.

P.S : Denemeye seyahatler için de çok uygun olan mini boy saç kremini alarak başlayabilirsiniz. :)

 
İyi haftalar!

10 Mayıs 2014 Cumartesi

MET GALA 2014

1971'den bu yana her yıl farklı bir temayla gerçekleşen, geçtiğimiz günlerde ise New York'da düzenlenen ve aynı zamanda moda dünyasının Oscar'ı olarak bilinen Metropolitan Müzesi Kostüm Enstitüsü Galası'nın -MET Gala- bu yılki konsepti ise vintage.

Çokça monokromun-siyah ve beyazın- öne çıktığı bu görkemli törende, crop-top üstler, sırt dekolteleri, kabarık etekler, pastel tonlar, vintage ve bohem kreasyonlar da ağırlıktaydı.

Bir çok yıldızın yer aldığı bu yardım töreninde gözüme çarpan isimlerin bazılarından bahsedeceğim sizlere.

Benim için gecenin yıldızı sanıyorum ki hayranlıkla takip ettiğim Blake Lively oldu.
Lively, pastel tonlarındaki Gucci Première elbisesiyle kendisine ayrı bir zerafet katarken, saçlarındaki retro dalgalarla da oldukça göz alıcıydı doğrusu.


 
 
Her haliyle çok beğendiğim ve sevdiğim bir diğer Gossip Girl yıldızı Leighton Meester ise bohem tarzdaki Emilio Pucci elbisesiyleydi.
 

 
Siyah rengini çok güzel taşıdığına inandığım ve yıllardır ayrı bir havası olduğunu düşündüğüm Gisele Bündchen ise Balenciaga elbisesiyle yine oldukça hoş görünüyordu.
 
 
Stella McCartney tercih edenler arasında Rihanna ve Cara Delevigne de vardı.
 

 
Törenin en vintage ismi ise şüphesiz Diane Von Furstenberg imzalı elbisesiyle Jessica Alba'ydı.
 
 
Rosie Huntington-Whiteley ise punk esintili Balmain elbise ve ayakkabılarıyla cool bir görüntüye sahipti.
 
 
 


 
 
 

4 Mayıs 2014 Pazar

Style Zoom 2 - Cara Delevingne

Son zamanlarda sıradışı tarzıyla kendinden sıkça söz ettiren 1992 doğumlu İngiliz model Cara Delevingne henüz genç yaşına rağmen bir çok başarıya imza atmış.




Kendisi Moschino, Jason Wu, Oscar de la Renta, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney ve Chanel gibi markalar için podyuma çıkarken aynı zamanda Burberry'nin yüzü oldu.



  
                                                            

Taktığı bereler stilinin en vazgeçilmez parçası olsa gerek ki hiç bir mevsim takmayı eksik etmiyor.

                                                            

 
Günlük hayatında fazla makyaj tercih etmeyen Delevingne doğal ve salaş bir tarza sahip.

 




Skinny pantolonları,deri ve kot montları,birbirinden renkli gözlükleri, ankle botları ve onu belki de Cara Delevingne yapan en büyük özelliği kalın kaşlarıyla o son zamanların en gözde moda ikonlarından.
 

                                                            

Davetlerde ise sokak stilinden çok farklı,elegan görüntüsüyle hepimizi büyülerken,son trendlerin de sıkı takipçisi olduğunu sıklıkla gösteriyor.




Kusursuz yüz ve fiziğiyle podyumların en çok arananlarından olan Delevingne aynı zamanda bir Victoria's Secret modeli.