8 Aralık 2015 Salı

Abant & Gölcük Tabiat Parkı

Henüz İstanbul'a kar gelmediğinden, benim için yılın ilk karının bolca tadını çıkardığım, kartpostal niteliğinde kareleri önümüze sunan doğa karşısında büyülendiğim bir hafta sonu tatilini geride bıraktım.
 
İlk durağımız Bolu'ya 32 km uzaklıkta bulunan Abant Gölü Tabiat Parkı. Burası gerçek bir doğa harikası. Yeteri kadar huzur ve oksijen depolamak için doğru bir adres. Çevresini dolaşan yol 7 km. Göl çevresinde yolcu taşıyan faytonlar yürüyüş yapanlara eşlik ederken, bir yandan yöre köylüleri dileyenlere atlarını kiralıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
İkinci durağımız ise Gölcük Tabiat Parkı. Burası Bolu'ya 15 km uzaklıkta bulunan bir saklı cennet. Bir diğer adının Cennet Gölü olması da bunu doğruluyor sanırım. İsmine Abant kadar aşina olmasak da emin olun Abant Gölü'nü gölgede bırakacak bir güzelliğe sahip. Abant Gölü'nden farkı ise yapay bir göl olması. Etrafında 1350 metreden oluşan bir yürüyüş parkuru var ve yürümesi yaklaşık 40 dk. sürüyor. Göl çevresini motorlu araçlarla turlamanın yasak olduğu bu yerde, bilhassa büyük şehirlerde yaşayan insanların alışık olmadığı, muazzam bir sessizlik var. Gölcük'ün etrafında yerleşim izni yok. Fotoğraflarda gördüğümüz o masalsı ev ise Orman Bakanlığı'na ait, misafirlerin ağırlandığı bir ev.
 
 
 
  
 
Parlak güneş ışığının altında parlayan buz kristallerini görmek, karda mangal yapmak ve sıcak bir kahve molası vermenin keyfini tatmak için önümüzdeki hafta sonuna ne dersiniz?