6 Ekim 2015 Salı

La Reine

Bugün sizleri harika bir yere götürüyorum. Suadiye'de önünden geçerken tesadüfen keşfettiğim, gerek dekorasyonu, gerek sunumlarıyla baştan sona göz alıcı bir patisserie La Reine. Sahipleri iki kız arkadaş ve geçtiğimiz gün biriyle sohbet etme fırsatımız oldu. Kendisi gastronomi mezunu ve oldukça sıcakkanlı biriydi. Uzun zamandan beri bu mekanı açmak onların hayaliymiş ve ne mutlu ki bunu gerçekleştirebilmişler. Gelecek planlarına bunu dahil etmiş biri olarak, onlar gibi işletme sahiplerinin ağzından bilgi edinmek ve fikirlerini almak benim için ayrı önemliydi.





 
Yaklaşık 1 ay kadar önce açılan La Reine, konum itibariyle oldukça kolay ulaşılabilir. Hem iç hem dış mekanda yerleri var. İçerisi organizasyonlar için oldukça elverişli, uzun  ve şık bir masaya sahip. Bunun yanı sıra kendileri catering imkanı da sunuyor. Özel günlerinizde bir telefonla onları yanınızda bulabilirsiniz.



 Bir mekanda sıklıkla görmek istediğim detaylardan biri şüphesiz takıntım olan siyah-beyaz birlikteliği, bu mekanda ona eşlik eden toz pembe ile gerçekten şahane görünüyordu. Cam detaylar, fincanlar, zevkli koltuk takımları ve genel atmosferiyle hayal ettiğime çok yakın bir yer olmuş.


La Reine'de kahvaltı, çay-kahve ve tatlı servisi mevcut. Birbirinden taze ve kaliteli malzemelerle üretilen tatlılarını mutlaka denemelisiniz. Şık kutularda satılan madlen Belçika çikolataları da özel günleri kurtarmak için iyi bir alternatif.


Civarda böylesine sıcak, her şeyiyle bu kadar beğendiğim bir butik cafe daha yoktu. Eminim sizler de en az benim kadar beğeneceksiniz.

Emin Ali Paşa cad. 54/2 Suadiye
0216 380 00 18