30 Eylül 2015 Çarşamba

Pikap

Çay-çiçek-kahve diye tanımlıyorlar kendilerini. Evet Pikap'tan bahsediyorum. Moda'da yakın zamanda açılan bu botanik kafe, en sevdiğim konsepte ev sahipliği yapıyor.









Mekanı özel yapan şeylerin başında çayları geliyor. Yanılmıyorsam 40 çeşit çay mevcut. Özellikle beyaz çayı denemek için doğru adrestesiniz. Kahve seçenekleri de oldukça geniş.


Dışarıda birkaç masaları bulunuyor fakat içerisinde bulunan masaları ile balkon diye tabir edebileceğimiz girişteki alan bana kalırsa daha keyifli. Ofis olarak da kullanılabilecek rahatlıkta bir atmosfere sahip.


 Biz ilk sefer için latte, Hindistan cevizli sorbe ve Oolong çayı tercih ettik ve her birinden çok memnun kaldık.


Mekanda Chado çayları ve minik saksılarda bitkiler de satılık. Özellikle benim gibi teraryum sevenler bu köşeye takılmadan geçemeyecek.


Dekorasyonu, atmosferi ve bilhassa çaylarıyla özellikle kışın sıkça ziyaret edilesi bir mekan olmuş. Bu konsepti sevenlerin mutlaka görmesini tavsiye ederim.

 Bol keyifler!

Caferağa mah. Moda cad. Ağabey sk. 35/4 Kadıköy
02163450817
pikapkadikoy@gmail.com

18 Eylül 2015 Cuma

Souq Ziyafet

   
Karaköy'de etkinlik denince ilk akla gelen mekandır Külah'ta düzenlenen Souq. Yıl boyu çeşitli konseptlerle hemen hemen her haftasonu Karaköy'ü şenlendiren, bir nevi panayır alanıdır. Genelde bir kez giden devamını getirir çünkü küçük ama bir o kadar fazla insana kapılarını açan Souq, mutlaka haftasonunuza renk katar. Her defasında farklı alanlarda standlar görürüz. Mayolar,vintage kıyafet ve takılar, çikolatalar, teraryumlar ve daha fazlası... Hemen hemen herkes kendine göre bir şey bulur burada. Oldukça sıcak ve samimi bir havası olan Souq, bilhassa kış günleri içimizi ısıtır. Kimi zaman leziz ikramlarıyla, kimi zaman tanıdık yüzleriyle, bazen de ürünler hakkında sohbet ederken kelimenin tam anlamıyla bir görsel şölene şahit olursunuz.
 
Geçtiğimiz haftasonu, 12-13 Eylül tarihlerinde ise Souq sezona fazlasıyla lezzetli bir başlangıç yaptı. Yaklaşık bir ay gibi bir süre önce konseptini "Ziyafet" adı altında ilan eden Souq, yine onlarca markayı çatısı altında topladı.
 
Neler olduğunu kaçıranlar için:
 
Gastronomika'nın baharat ve aromatik turşuları
Gram'ın taşınabilirleri
Kapta'nın çorba ve salataları
Auteur'ün sandviçleri
Korean Fusion Tacos
Tazedirekt.com'un taptaze lezzetleri
Glutensiz Ürünler Atölyesi
Pina'nın soğuk sıkım zeytinyağları
240 Derece'nin ekşi mayalı ekmekleri
Portakalbahcem.com'un narenciye ve reçelleri
Caprea'nın doğal sızma zeytinyağları
Datlı Maya'nın doğal mamülleri
Erenköy Şerbetleri
Mangerie'nin brownieleri
Ma'na Delight'ın geleneksel tatları
Giano'nun sıra dışı çikolataları
Chado'nun yerel dünya çayları
Juico'nun cold-pressed juice'ları
Coco Mambo'nun Hindistan cevizleri
Lemonata'nın limonata tezgahı
Pandora Kitabevi
Krop'un el yapımı bıçakları
Blue Matters'ın denim önlük ve sofra ürünleri
Pantheon Records
Petra'nın artizanal kahveleri
 
Kendilerini, temalara göre belirlenen bir pazar olarak tanımlayan Souq iki gün boyunca sürdüğü için katılımcıların her birini bir günde tümüyle ne yazık ki göremiyoruz. Bir de konseptinden dolayı mı bilmiyorum ama uzun zaman sonra ilk defa bu kadar kalabalıktı ve bu sebeple her standı detaylı inceleyemedim.
 
Öncelikle bahsetmek istediklerim arasında Auteur geliyor. Anladığım kadarıyla henüz çok yeni bir marka. İnanılmaz lezzetli görünen sandviçlerini orada taptaze hazırlıyorlardı ve yemek yemiş olmamıza rağmen gözlerimizi alamadık. Şuan için belli bir yerleri yok fakat internet üzerinden sipariş vermek mümkün. Biz en kısa sürede karidesli olanı denemeye karar verdik!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Güzel zeytin ve zeytinyağlarına ilgili biri olarak Pina'nın yeşil zeytinlerine bayıldım ve hemen bir kavanoz aldım. Siparişlerimin devamı geleceğe benziyor.
 
 
 
240 Derece, ekşi maya severler için çeşit çeşit ekmekleriyle oradaydı. Ben yine zeytinli olanı denedim. Oldukça başarılıydı fakat o gün yanımda taşıyamayacağımdan almadım.
 
 
 
 
 
Ma'na Delight, benim gibi bir lokum sever için yeni bir alternatif oldu. Alışılagelmiş tatların aksine nar ve vişne gibi aromalara sahip lokumlardan ben portakallı olanı tercih ettim.
 
Giano ise en büyük tutkularından biri çikolata olan benim için atlanılmayacak bir standdı. En ünlü çikolataları arasında deniz tuzlu olan geliyor fakat ben tercihimi birçok kişiye göre cesaret isteyen lavantadan kullandım. Tadı ve kokusu beni rahatsız etmedi, tavsiye ederim.
 
Portakalbahcem.com keşfettiğime en mutlu olduklarımdan. Turunç ve bergamutlu kurabiyeleri öyle lezzetliydi ki yaklaşık 25 adetten oluşan paketlerinden en kısa sürede sipariş vereceğim.
 
 
 
Tazedirekt.com standında ise henüz tezgahlarda yeni yeni görmeye başladığımız mandalinalardan, meyveli lokumlara kadar her şey vardı. Ben sağlıklı bir atıştırmalık olan karışık barı tercih ettim. Şeker adına sadece bal içeriyor ve oldukça lezzetli.
 
 
Önceki Souq etkinliklerinde bu denli yemek ağırlıklı olanı yoktu. Bana kalırsa hem sezona yenilikçi bir başlangıç yapmak, hem sonbaharı farklı tatlarla karşılamak ve tabii ki bizleri bu güzel markalarla tanıştırmak harika bir fikir olmuş. Kendi adıma bu konsepti daha sık görmek isterim. Çünkü bu kadar başarılı isimleri bir arada görmek pek kolay olmuyor.
 
Bunlar da benim o günkü alışverişimden. Yeşil zeytinler ise çoktan bitti!
 
 
Herkese şimdiden mutlu bayramlar ve bol keyifli tatiller diliyorum! :)


9 Eylül 2015 Çarşamba

Art International 2015

Uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı Art International bu yıl üçüncü kez, 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Fuara 27 ülkeden 87 galeri ve 400'ün üzerinde sanatçı katıldı.

Oldukça büyük bir alana yayılmış fuar, aslına bakarsanız iki günde gezilmek üzere düzenlenmişti. Fakat gelen kitlenin bir çoğu gibi biz de elimize fuar haritamızı alıp bir günde gezmeyi başarabildik.
Gerçekten fazlasıyla yorucuydu. "Peki buna değdi mi?" derseniz cevabım kesinlikle "Evet!" olacaktır.

Sergi Andy Warhol'dan tutun Grayson Perry ve Joan Miro gibi pek çok sanatçının eserlerine ev sahipliği yaptı. Katılımcıları daha detaylı incelemek isterseniz aşağıdaki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

http://www.artinternational-istanbul.com/exhibitors/participants

Yüzlerce eseri buradan sizlere aktarmak bir hayli zor olacağından, ben de en çok aklımda kalanları seçip sizlerle paylaşmaya karar verdim. Keyifli incelemeler!