22 Temmuz 2015 Çarşamba

Fil Books

Herkese iyi haftalar! Bugünkü durağımız Karaköy'ün en yenilerinden Fil Books. Mekan iki kardeşe ait ve birisi fotoğrafçı. Hal böyle olunca raflarda ağırlıklı olarak fotoğrafçılığa ve sanatçılara yönelik çeşitli kitaplara rastlıyoruz. 



 
İçeri girdiğimizde burnumuza gelen mis gibi tatlı kokularının yanı sıra ilgili çalışanları nerede oturmak istediğimizi, dilersek üst katta da yerleri olduğunu söylüyor. Dışarısı oldukça kalabalık olduğundan biz yukarıda bir köşe seçiyoruz ve tahmin edersiniz ki sonrasında kendimizi o meşhur salıncak koltuklarda buluyoruz.
 



Okul süresince bu gibi yerlerde ders çalışmayı seven arkadaşlarım ve benim için, Fil Books harika bir alternatif olacağa benziyor. Gerek az sayıda da olsa çalışma masası bölümüyle, gerekse yerinden oynatılabilen konforlu masalarıyla oldukça keyifli bir atmosfere sahip.
 


Dekorasyonda kullanılan renkler ve ferah dizaynıyla ilk gidişimde oldukça ısındım diyebilirim. Hatta şimdiden kış için favorilerim arasına girdi bile.

Dışarısında Tiffany mavisi diye tabir ettiğimiz renkteki masaları ve dekoratif eski Fransız bisikletiyle kolaylıkla ilgi çekmeyi başaran Fil Books, aynı zamanda atölyelere da ev sahipliği yapacağa benziyor. 

 
Henüz Haziran ayında açılmış olan, çiçeği burnunda Fil Books'a bir an önce gitmenizi; birbirinden taze ve güzel tatlılarından tatmanızı, dilerseniz o sevimli sunumlarıyla Türk kahvesi içmenizi ya da bir o kadar cezbedici görünen limonatalarından denemenizi tavsiye ediyorum. 
Kemankeş Kara Mustafa Paşa Mah. Ali Paşa Değirmeni Sk. 1/1, Beyoğlu / İstanbul