27 Nisan 2015 Pazartesi

Robert Montgomery - İstanbul'74

19 Mart - 24 Nisan tarihleri arasında günümüz çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden Robert Montgomery'nin ilk kişisel sergisine ev sahipliğini yapan İstanbul'74'ü serginin son günü de olsa ziyaret etmeyi başardım ve sizler için en beğendiğim görselleri seçtim.



"Çalışmalarının temelinde yer alan şiirsel mesajları aracılığı ile kavramsal sanat geleneğini sürdüren Robert Montgomery, ahşap oymacılığı, sulu boya, alevler, ışık ve billboard entelasyonları gibi farklı teknik ve mecraları kullanarak oluşturduğu çalışmaları ile tanınıyor."







 

 İstanbul'74'deki etkinliklerden haberdar olmak ve daha fazla bilgi için:

Adres:
Kuloğlu Mahallesi Turnacıbaşı Caddesi
No:9 Kat:2 Neşe Apt. Beyoğlu / İSTANBUL

İstanbul’74 galerisinin açık olduğu gün ve saatler:
Pazartesi - Cuma 11.00 - 18.30
Cumartesi 12.00 - 18.30
İletişim:
Telefon: +90 (0212) 243 3948 / +90 (0212) 244 2994

20 Nisan 2015 Pazartesi

Müz

Uzun bir süre okul temposuyla boğuştuktan sonra geçtiğimiz pazar günü nihayet bir süredir gitmeyi planladığım Müz'e yolumu düşürebildim ve yeşile doydum diyebilirim!







Müz'ü nasıl mı tanımlıyorlar?

"Müz, Mousai sözcüğünden gelir. Bu sözcük etimolojik olarak, akıl, düşünce, yaratıcılık yeteneği gibi anlamlara gelen 'men' kökünden gelmektedir. Müzler Yunan mitolojisinde, ilham tanrıçaları, ilham perileridir.

Müz, bitkilerde bulundukları yeri aydınlatma gücünü gördüğünden, doğayı günlük yaşama taşıyacak fikirler ve tasarımlar geliştirmek için kuruldu. Doğal objeler, sıradışı bitkiler ve yalın malzemelerden ilham alır. Doğalın etkisine ve sadeliğe inanır. Tüm tasarımları el yapımıdır ve tek tek özenle hazırlanır."



Adını Souq Karaköy eventlerinden sıkça duyduğumuz Müz geçtiğimiz aylarda kendine Çukurcuma'da harika bir dükkan açtı. Tabii ki bu haberi duyar duymaz gidilecekler listeme ekledim. Az bilinen, yeni keşfedilmiş, biraz da farklılığıyla göze çarpan mekanlar her daim dikkatimi çekmiştir. Durum böyle olunca, özellikle bir de benim gibi teraryumlara ilgisi büyük biri için sanıyorum Müz biçilmiş kaftandı.


 
 


Dükkanda birbirinden çeşitli bitkilere, kitap-dergilere, bayıldığım Yuka tasarımlarına ve bolca dekoratif doğal objelere yer verilmiş.





  Oldukça fazla seçeneğe sahip doğal NYKS mumlarının bir kısmını Müz'de de bulmak mümkün.
 

İsminden de anlaşıldığı gibi gerçekten de oldukça ilham verici bir atmosfere sahip olan Müz , aynı zamanda en favori kahve duraklarımdan biri olan, üçüncü dalga kahvecilerden Petra Roasting Co. ile işbirliği yapıyor. Bu lezzetli kahve çeşitlerinin yanında bir o kadar lezzetli atıştırmalıklar da mevcut tabii.





İçerisinde sıradışı botanik tasarımlar bulabileceğiniz Müz'de zaman zaman workshoplar düzenlendiği gibi, kendileri iç mekan çiçeklendirmelerine danışmanlık ve uygulama hizmeti de veriyormuş.


Umarım sizler de benim kadar beğenirsiniz!

Daha detaylı bilgi için;

İletişim ve adres:
Hayriye cad. Mayıs apt. 18-A Galatasaray/İstanbul
02122432262

Çalışma Saatleri:
Salı-Cuma: 10:00 - 19:30
Cumartesi: 11:00 - 19:30
Pazar: 12:00 - 18:30