10 Mayıs 2014 Cumartesi

MET GALA 2014

1971'den bu yana her yıl farklı bir temayla gerçekleşen, geçtiğimiz günlerde ise New York'da düzenlenen ve aynı zamanda moda dünyasının Oscar'ı olarak bilinen Metropolitan Müzesi Kostüm Enstitüsü Galası'nın -MET Gala- bu yılki konsepti ise vintage.

Çokça monokromun-siyah ve beyazın- öne çıktığı bu görkemli törende, crop-top üstler, sırt dekolteleri, kabarık etekler, pastel tonlar, vintage ve bohem kreasyonlar da ağırlıktaydı.

Bir çok yıldızın yer aldığı bu yardım töreninde gözüme çarpan isimlerin bazılarından bahsedeceğim sizlere.

Benim için gecenin yıldızı sanıyorum ki hayranlıkla takip ettiğim Blake Lively oldu.
Lively, pastel tonlarındaki Gucci Première elbisesiyle kendisine ayrı bir zerafet katarken, saçlarındaki retro dalgalarla da oldukça göz alıcıydı doğrusu.


 
 
Her haliyle çok beğendiğim ve sevdiğim bir diğer Gossip Girl yıldızı Leighton Meester ise bohem tarzdaki Emilio Pucci elbisesiyleydi.
 

 
Siyah rengini çok güzel taşıdığına inandığım ve yıllardır ayrı bir havası olduğunu düşündüğüm Gisele Bündchen ise Balenciaga elbisesiyle yine oldukça hoş görünüyordu.
 
 
Stella McCartney tercih edenler arasında Rihanna ve Cara Delevigne de vardı.
 

 
Törenin en vintage ismi ise şüphesiz Diane Von Furstenberg imzalı elbisesiyle Jessica Alba'ydı.
 
 
Rosie Huntington-Whiteley ise punk esintili Balmain elbise ve ayakkabılarıyla cool bir görüntüye sahipti.
 
 
 


 
 
 

4 Mayıs 2014 Pazar

Style Zoom 2 - Cara Delevingne

Son zamanlarda sıradışı tarzıyla kendinden sıkça söz ettiren 1992 doğumlu İngiliz model Cara Delevingne henüz genç yaşına rağmen bir çok başarıya imza atmış.




Kendisi Moschino, Jason Wu, Oscar de la Renta, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney ve Chanel gibi markalar için podyuma çıkarken aynı zamanda Burberry'nin yüzü oldu.



  
                                                            

Taktığı bereler stilinin en vazgeçilmez parçası olsa gerek ki hiç bir mevsim takmayı eksik etmiyor.

                                                            

 
Günlük hayatında fazla makyaj tercih etmeyen Delevingne doğal ve salaş bir tarza sahip.

 




Skinny pantolonları,deri ve kot montları,birbirinden renkli gözlükleri, ankle botları ve onu belki de Cara Delevingne yapan en büyük özelliği kalın kaşlarıyla o son zamanların en gözde moda ikonlarından.
 

                                                            

Davetlerde ise sokak stilinden çok farklı,elegan görüntüsüyle hepimizi büyülerken,son trendlerin de sıkı takipçisi olduğunu sıklıkla gösteriyor.




Kusursuz yüz ve fiziğiyle podyumların en çok arananlarından olan Delevingne aynı zamanda bir Victoria's Secret modeli.




2 Mayıs 2014 Cuma

Double Denim

Double denim, bir diğer adıyla denim on denim bir dönem büyük bir hata olarak görülse de şimdilerde sıkça uygulanan bir trend haline geldi. Çok beğenimi kazanmayan bu trendi kendi adıma genellikle renkli bir denim jean üzerine kot gömlekle kombinlemeyi tercih ediyorum fakat aşağıda bahsettiğim alternatifler de bu pek alışılmamış görüntüye ısınmama yardımcı oldu.
 
 
 
  
Bu kombinlere renk katmak adına statement kolye ve küpelerin yanı sıra aynı tonda kullanılan denimlere farklı renkte bir t-shirt veya yelek gibi tamamlayıcı parçalar eşlik edebilir.
  
 
 
Tabii denim demişken sezonun en revaçta ürünlerinden olan boyfriend jeanleri de kullanmanın tam yeri ve zamanı!